Malay English

      

     

     

     

Kategori

Lawatan Kerja Setiausaha Bahagian Bahagian Pembangunan dan Penswastaan Kementerian Kerja Raya ke Projek Membina Jalan Baru Lencong Timur Dari Persimpangan Jalan Tun Razak, Alor Setar - Fasa 2B ( Dari Jalan Datuk Kumbar ke Jalan Tun Abdul Razak / Jalan Langgar)

Program penyerahan bantuan dan sumbangan JKR Malaysia kepada Pengerusi J.Kuasa Bencana Daerah (Pegawai Daerah) bagi mangsa banjir kepala air di Yan Kedah. Tuan Pengarah JKR Kedah dan wakil KPKR Malaysia Ustaz Ir Hazery juga menyampaikan bantuan kpd kakitangan JKR Yan yg terlibat.

 

Lawatan kerja Tuan Pengarah JKR Negeri Kedah ke lokasi bencana di Laluan FT252 Jalan Gunung Jerai.

Dalam kejadian sekitar jam 4 petang pada Rabu 18 Ogos 2021, fenomena kepala air dan banjir lumpur berlaku di kawasan kaki Gunung Jerai yang menyebabkan lebih 20 kampung merangkumi kira-kira 800 keluarga terjejas di Yan, Gurun dan Merbok.

Pada 19.07.2021 telah berlangsung Pelancaran Program Tautan Kasih JKR Prihatin Tahun 2021 secara Platform Webex. Pelancaran tersebut telah disertai oleh seluruh Jabatan Kerja Raya di Malaysia.  Semoga Program Tautan Kasih dan Food Bank ini dapat memberi manfaat kepada yang memerlukan.

SALAM PERSARAAN ENCIK AZIZAN BIN AB. RAHMAN, JURUTERA AWAM PENGUASA KANAN (J54), PASUKAN PROJEK PERSEKUTUAN NEGERI, JKR NEGERI KEDAH DARUL AMAN

Seluruh warga Jabatan Kerja Raya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih di atas khidmat bakti ENCIK AZIZAN BIN AB. RAHMAN, JURUTERA AWAM PENGUASA KANAN (J54), PASUKAN PROJEK PERSEKUTUAN NEGERI, JKR NEGERI KEDAH DARUL AMAN yang telah menamatkan perkhidmatannya sebagai kakitangan awam pada 20 JUN 2021.

Beliau memulakan kerjaya sebagai Jurutera Jalan di JKR Klang, Selangor pada 07 Januari 1985. Sepanjang 36 tahun dalam perkhidmatan, beliau telah berkhidmat di pelbagai gred jawatan seperti berikut;

 1. Tahun 1985: Jurutera Jalan, JKR Klang Selangor
 2. Tahun 1990 : Jurutera Kerja Bangunan (A18/A11), JKR Negeri Kedah
 3. Tahun 2004 : Jurutera Kerja Kanan Pendidikan, JKR Negeri Kedah
 4. Tahun 2008 : Ketua Penolong Pengarah Bangunan, JKR Negeri Pulau Pinang
 5. Tahun 2011 : Pengarah, JKR Negeri Perlis
 6. Tahun 2014 : Ketua Penolong Pengarah Kanan, KPKT Putrajaya
 7. Tahun 2014 : Ketua Penolong Pengarah Kanan, KPKT Zon Utara Negeri Kedah
 8. Tahun 2016 : Jurutera Awam Penguasa Kanan, Cawangan Kerja Cerun, IPJKR
 9. Tahun 2019-2021 :Jurutera Awam Penguasa Kanan, Pasukan Projek Persekutuan Negeri, JKR Negeri Kedah

Di atas khidmat bakti sepanjang dalam perkhidmatan awam, beliau telah menerima beberapa kelayakan, anugerah dan pengiktirafan antaranya;

a) Sumbangan dan Kegiatan Dalam Tugas RAsmi

 1. Ahli Jawatakuasa Induk dan Kerja Sukan SUKMA Perlis

b) Sumbagan dan Kegiatan Luar Tugas Rasmi

 1. Ahli Jawatankuasa Pendukung Askar Wataniah Negeri Perlis dengan pangkat Mejar (Kehormat)Professional Engineer with Board of Engineers M’sia.

c) Penghargaan dan Pengiktirafan

 1. Bintang Cemerlang Kedah ( BCK) - 1998
 2. Anugerah Perkhidmatan Cemerlang JKR Malaysia – 2001
 3. Anugerah Perkhidmatan Cemerlang JKR Pulau Pinang – 2009
 4. Bintang Cemerlang Negeri Pulau Pinang ( BCN ) - 2012

Beliau telah memberikan khidmat dan sumbangan yang amat bernilai kepada JKR khususnya dan negara amnya. Diharapkan ENCIK AZIZAN BIN AB. RAHMAN dan keluarga akan sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera dan sentiasa dirahmati Allah.

Selamat Bersara.

"BAKTI DICURAH, JASA DIKENANG"

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…